čtvrtek 8. ledna 2015

Ananasová vegan buchta

Nesnáším slovo buchta. To jen tak naokraj:D
Hlavním účelem pečení bylo zjistit jak nahradí banán vejce v moučníku. Povedlo se to bezvadně.

Potřebujeme:
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru (ale stačí míň)
1/2 rostl. mléka (dala jsem rýžový nápoj od Alnatury a taky to šlo)
1/2 hrnku oleje
banán
prášek do pečiva
kokos

ananas v plechovce
tofu natural
rum
cukr
skořice

Postup je jednoduchý, nejdřív smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr a kokos, zamícháme. Přilijeme všechny tekuté přísady a rozmačkaný banán. Buchtu pečeme na 200 stupňů asi dvacet minut.

Na vršek: rozmixujeme tofu s půlkou konzervy ananasu, hmota by se měla dobře roztírat. Pokud ne naředíme šťávou z ananasu nebo rumem. Dochutíme skořicí. Zbylou půlku zamícháme do krému a naplácáme na vychladlou buchtu.

Žádné komentáře:

Okomentovat